Oavgjort möte i Märsta

25 augusti 2013 5 990 visningar 2 kommentarer

 

935394_559792177404389_622332385_nEfter nya direktiv från domarbasen inom SHL så skulle domarna hålla en helt ny nivå med slag mot kropp och klubba, det föreföll sig som så att hela 66 (sextiosex) utvisningsminutrar delades ut i en relativt lugn match.

En match som startades bra av Arlanda som satte tempo direkt. Men redan efter 3:32 in i matchen fick Arlanda sin första utvisning.
Efter det tog självklart Bajen över lite och ställde upp med ett bländande PP spel.
Efter 6 minuter kommer Bajens första utvisning efter #3 Joakim Arnmark vart lite het på gröten efter en avblåsning.
2 minuter vardera för roughing. I spel 4/4 visar sig Arlanda bäst men Bajen kommer med farliga kontringar. #21 Hampus Harlestam är otroligt nära och få till sig ett friläge, men missar pucken med nån millimeter och pucken går till Icing.

Det är väldigt dåligt spel i den första perioden och det närmaste läget har Johnny Olofsson (väldigt pigg i dag) som har en puck på mållinjen. Bajen får dessutom läge att spela 5 mot 3 men man klantar till det direkt och får en utvisning emot sig efter man tappat puck vid offensiv blå.

I den andra perioden kommer målskyttet i gång, 6 gånger om dessutom. Men det är även en period med hela 16 utvisningar. De flesta för slashing , så det är inte så otippat att första målet kommer i PP, 5 mot 3 dessutom för Arlanda.
Endast 2 min senare så när Arlanda då spelar 5 mot 4 så kommer även 2-0 målet, och 33 sekunder efter det 3-0 av den duktiga lagkaptenen Oskar Kjellberg. Hammarby begär timeout. Det ger resultat, för mindre än en minut senare så har Bajen reducerat till 3-1 genom #19 Tobias Beckman, vi gratulerar till första målet i Hammarby (Bajen Fans) tröjan.
Nu duggar målen tätt, för det dröjer bara 40 sekunder till Bajen gör mål igen, denna gång genom #18 Emil Mårtensson, även han ny i Hammarby. Ett mål som verkligen krigas in. Den andra perioden är det inte så mycket spel p.g.a alla utvisningar och lagen varvar mellan 5/3 ,5/4, 4/5 osv. Men det är inte slut på målskyttet. I fem mot tre så skjuter backen Sebastian Johansson in kvitteringen efter ha styrts på en Arlandaback. 3 mål av Bajen, och samtliga av nyförvärv. Man har alltså hämtat upp 0-3 till 3-3.

Snacket i pausen gick hurvida det är hockey eller inte som spelas på planen, då minsta lilla pet ger 2 minuter i båset.
I den tredje perioden så går tempot upp igen, Arlanda styr spelet och Hammarby får kontra.
Men Arlanda tar ledningen igen genom ett mycket snyggt spel av #10 Alexander Bergman och # 23 Stefan Wennerström där den sistnämde är den som avslutar i mål. Bajen repar sig och vill inte göra sin 4:e raka förlust. Det får resultat, i och med ett 5 mo4 spel så är Tobias Bäckman sist på pucken och styr in 4-4 mycket snyggt. Ett resultat som står sig matchen ut, trots att både Hampus och Oscar har väldigt fina lägen i slutminutrarna.

Bäst på planen i Bajen tycker jag #10 Jesper Kokkonen är tillsammans med #18 Emil Mårtensson, i Arlanda är det lagkaptenen #13 Oskar Kjellberg, trots sina 5 utvisningar. Bajen uppträdde lugnt och spelade ett bra PP spel samt vårdade pucken bra.
Detta lag tror jag på.

Henric Wauge 

 

Matchstatistik :

Arlanda – Hammarby

1-0 #10 Alexander Bergman spel 5 mot 3
2-0 #21 Daniel Andersson     spel 5 mot 4
3-0 #13 Oskar Kjellberg
3-1 #19 Tobias Beckman
3-2 #18 Emil Mårtensson
3-3 #5   Sebastian Johansson spel 5 mot 3
4-3 #23 Stefan Wennerström  spel 4 mot 4
4-4 #19 Tobias Beckman spel 5 mot 5

Skott:       33 – 37
Utv min: Arlanda 19 x 2 ,Hammarby 14 x 2

Publik: Runt 50

2 kommentarer »

  • Mats sa:

    Helt sjukt ju, man kan ju inte spela hockey om man åker ut för minsta lilla. Fortsätt spela som hockey ska spelas så får förbundet se sitt misstag när det är mer utvisningsminuter än spelade minuter i varje match.

    Bra spelat ändå bajen! :)

  • Bintang sa:

    Ne4r du kommer till Bangalore, missa inte att dkirca sweetlassi pe5 Ullas Refreshments! Den e4r grym. I New Dehli, besf6k marknaden framff6r Red Fort. Oerhf6rt mycket delvis oidentifierbara prylar. Och kf6p rostade jordnf6tter utanff6r Old Dehli Trainstation. Och vill ni uppte4cka Indien i ff6re4ndring, e5k second class pe5 te5gen. Mycket moderniseras men inte allt. Testa 6 timmar pe5 bagagehyllan med metallgaller iste4llet ff6r ff6nster. Och var beredd att sle5 dig in ff6r att fe5 plats! Sedan ne4r alla ve4l sitter ned, de5 vet artigheten inga gre4nser. Tills det dyker upp manliga sarikle4dda transvestiter och ne4stan drar ner dig fre5n hyllan i jakt pe5 pengar. Trevlig resa! // Jenny

Kommentera artikeln.

De här taggarna är tillåtna:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Bajenfanshockey.se stödjer så kallade "Gravatarer" (globalt igenkänd avatar). För att skaffa en egen "Gravatar", klicka här.

Våra sponsorer