Division ett, här har ni Bajen!

28 augusti 2013 3 758 visningar 5 kommentarer

Åkers/Strängnäs kom 4:a i allettan förra säsongen, endast 6 poäng från att knipa 2:a platsen och därmed gå till Allsvenskt kval.
Hammarby är nykomlingar i denna serie. Som sagt, inte mycket talade för de grönvita denna kväll.

DSC_4442

 

Men Hammarby med endast fem backar till spel visade ingen respekt alls mot de svartklädda från Södermanland. Tvärtom, det verkade mest som att Åkers var rädda för Bajen, första 10 är klockrena av Hammarby. Man får även det första målet i matchen, rakt upp i krysset av mycket duktiga Peter Danielsson i Power Play. Det skulle bli mycket av den spelformen i afton. Men Åkers kvitterar ganska omgående efter en lite tveksam straff. Nu tappar spelet fart och så mycket mer händer inte i den första perioden.

DSC_4594

Andra perioden står och väger lite, båda lagen är på hugget men det är Bajen som skapar de hetaste målchanserna och nummer 10 Jesper Kokkonen visar igen att han är ett väldigt bra nyförvärv. När klockan i Åkers sportcenter letat sig upp till 9.38 in i den andra perioden så smackar Sebastian Johansson in 2-1 till Bajen, ett mycket fint backskott även det i Power Play.
Men återigen så kvitterar Åkers rätt omgående, endast 29 sekunder tar det mellan målen.
När tutar väsnas efter 2 två perioder så är vi rätt överens om att 2-2 är ett rättvist resultat och vi är riktigt nöjda med Hammarby spel och att vi dessutom gjort två mål i PP.

DSC_4637

Den tredje perioden kommer handla om två saker. Åkers egna zon och Hammarbys spelare.
För det är där det mesta av spelet äger rum i denna period. Bajen visar återigen upp att man har fystränat bra under sommaren och de svartvita hänger inte med. Bajen vinner perioden med hela 4-0 och slutresultatet skrivs till 6-2 i Bajens favör.
3-2 görs av Kevin Göransson som smaskar dit ett backskott igen i Powerplay, 4 mot 3.
4-2 Hänger enligt speakerbåset Jesper Kokkonen dit, vi vill ha det till att Ludde Ekman är sist på pucken.
5-2 Ekman igen i fem mot tre och till sist 6-2 Emil Mårtensson, det enda målet förövrigt som Bajen gör i spel fem mot fem.

Intervjuer med Beckman, Söderqvist & Johansson:

 

av: Henric Wauge

 

5 kommentarer »

 • Jöns sa:

  ”Åkers/Strängnäs kom 4:a i allettan förra säsongen, endast 6 poäng från att knipa 2:a platsen och därmed gå till Allsvenskt kval.”

  1.Visby
  2.Huddinge
  3.Enköping
  4.Åkers

  Sådär slutade toppen i allettan förra säsongen.

  Visby gick direkt till playoff 3.
  Huddinge gick direkt till playoff 2.
  Enköping och Åkers till Playoff 1.

  Alltså har du skrivit fel då även Åkers hamnade i playoff. Inget lag är direktkvalificerat för kvalserien.

  Åkers vann i play off 1 mot Borlänge med 2-0 i matcher i bäst av tre.

  I play off 2 fick Åkers möta Piteå och då åkte dom ut med 0-2 i matcher i bäst av tre.

  Hoppas du blivit lite klokare nu. Och tack för matchrapporten.

 • Åke R. sa:

  Rättvist efter två?! Åker borde haft 4-2 minst då. Dom hade en puck inne som Engström valde att missa. Dessutom stod det 28-13 i skott efter två. Åker hade allt utom lite tur på sin sida, tvärt emot Bajen alltså.

 • Jöns sa:

  Va inte sådan dålig förlorare. Skotten säger ingening. Tranås t.ex utklassade Nyköping i skottstatistiken samma dag men förlorade klart med 3-6. Siffror som borde varit större. Åker hängde inte med i svängarna när Bajen satte fart.

 • Fans sa:

  Jag tror inte att Bajen räcker till i 1-an
  Vilken tur vi hadde mot Åker allting va på våran sida
  Och helt ärligt så var JU!!Engström också en stor;);)
  Bajen fans…

 • Peter H sa:

  Hela matchen finns att se på youtube nu

Kommentera artikeln.

De här taggarna är tillåtna:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Bajenfanshockey.se stödjer så kallade "Gravatarer" (globalt igenkänd avatar). För att skaffa en egen "Gravatar", klicka här.

Våra sponsorer