Håkan Ferm ny huvudtränare: ”Ska absolut upp i ettan!”

13 april 2012 3 971 visningar 8 kommentarer

Vad tänkte du när Tommy Boustedt och styrelsen ställde frågan?
- Jag känner mig hedrad över att få frågan! Och så vill jag medverka att Bajen Fans Hockey tar ett steg till för att bli ett stabilt division 1-lag till att börja med.

Du stod inte utan anbud, kan du säga något om den biten och varför du valde Bajen Fans Hockey?
- Jag började i Hammarbys pojklag som 12-åring 1969 och känner att vi har en historia ihop! Sedan tror jag att jag kan tillföra något, jag ser att det finns potential i laget och föreningen!

Hur ser din hockeybakgrund ut, som spelare (utöver en handfull matcher för BFIF första säsongen) och ledare?
- Har som sagt spelat i Hammarby hela 70-talet, sex A-lagssäsonger blev det. Det är ju väldigt länge sedan, jag brukar säga att det är preskriberat! Jag har varit ungdoms- och juniortränare i Huddinge, Hammarby och nu senast Nacka. Jag gjorde även två säsonger som assisterande tränare för Hammarbys A-lag.

Hur har snacket gått runt om i andra föreningar om Bajen Fans Ishockeyförening?
- I början drog väl de flesta på smilbanden åt oss samtidigt som de tyckte att det var en underbar företeelse med hela idén. Nu tror jag att respekten håller på att höjas då vi kan visa att vi tränar seriöst!

Känns det något extra att ta över klubben där din son lirade?
- Jo, självklart. Jag känner att jag har många med mig inom BFIF i sorgen och saknaden efter Freddie.

Vilken typ av ishockey förespråkar du?
- Vill gärna svara offensiv ishockey, med eftertanke dock, har vi läge sätter vi press – annars säkrar vi hemåt.

Hur pass nära följde du laget under den gångna säsongen?
- Jag tränade Nackas juniorer sex dagar i veckan så det var svårt att följa Bajen så mycket, men jag såg fem-sex matcher i alla fall. Flera av spelarna har jag haft förut – jag vet vad de går för.

Hur ser du på truppen föregående vinter? Naturligtvis var det en stark prestation sett över hela säsongen, men finns det som du ser det något relaterat till spelartyper och sammansättning som gjorde att vi inte nådde ända fram i kvalserien?
- Förra säsongens trupp kändes som en bra grupp, men saknade två-tre spetsspelare – några som visade vägen. Powerplay kan förbättras, och jag tror vi behöver några fler högerfattade spelare för just den spelformen. Molin och Rönnelöw slutade ju tyvärr.

Vad säger du om den nya sportgruppen som tar över och utökas med Boustedt, Richard Grönborg och Putte Köhler och där du själv såklart ingår?
- Jag känner alla tre, speciellt Putte och Tommy sedan många år. Det är ju ett enormt samlat hockeykunnande som finns i gruppen!

Hur kommer teamet runt dig att se ut, vi vet att lojala Monica Willberg och Martin Zenkert lämnar på materialarsidan då de inte har tiden under nästa vinter. Hur vill du se ledarstaben kring A-laget?
- Vi vill gärna ha en assisterande tränare och två materialare, det är något något vi jobbar med att hitta. Jack Persson fortsätter som lagledare, vilket jag är tacksam för!

Vad händer nu; när sätter ni igång och jobbar med truppen? Vet vi något om ungefär hur stor omsättning det kan tänkas bli, och om det kommer att jobbas utifrån en målsättning att få ihop ett lag som går upp i ettan?
- Vi har haft ett möte i sportgruppen för att snacka ihop oss om vilka spelare vi vill ha, sedan återstår att se om dom vill ha oss! Vi har cirka 15 spelare kvar från föregående säsong som förhoppningsvis vill fortsätta. Många från förra året ser som sagt ut att bli kvar vilket känns bra. Det finns kvalitet i laget, men vi behöver öka träningsdosen några snäpp. Vi ska absolut ha målsättningen att ta oss upp i ettan!

Tack för att du tog dig tid, vi ses framöver!
- Tack själv!

Mattias Jansson

8 kommentarer »

 • Lasse Carla sa:

  Välkommen tillbaka Håkan !!!

  Vi syns i hallen i vinter fast i olika bås :)

  Forza Bajen !!!

  mvh Lasse Carla

 • Tony sa:

  Bra där :-)

 • Johansson sa:

  Hjärtligt välkommen hem Håkan!

 • Mr Zeta sa:

  Har inte slutat som Matrialare däremot så kan jag kanske inte vara med på alla träningar o matcher pga jobb.
  /Martin Z

 • Richard Slätt sa:

  Aha Martin, då är det jag som fattat fel och fattar att det är svårt att hinna med allt hela tiden.

  /richard

 • Mr Zeta sa:

  Det e lugnt Richard ;)

 • Tobbe sa:

  Har hittat två spelare som skulle passa perfekt nästa säsong och samtidigt knyta upp några gamla Hammarbyare. Om dom vill såklart:
  Johan Chang. Han har öst in poäng i Kramfors den senaste säsongen men bor enligt uppgift kvar i Stockholm. Kramfors fick dessutom ekonomiska problem så dom släppte nästan hela laget.

  Johan Hägglund. Flyttade tillbaka till Stockholm och spelade förra säsongen i Värmdö.

  Där har vi några bra poängmakare.

 • mikael sa:

  Jag skulle också vilja tipsa om en spelare som kan vara inrressant. Han heter Johan Älgekrans och har förutom många säsonger i huddinge lirat i bajen i början av karriären samt spelat i nor, den och fra. Mer info finns på http://www.eliteprospects.com/player.php?player=1037 . Johan håller på Bajen. Han är dock ej purung och jag har inte pratat med honom om ”comeback” men det borde vara värt en fråga från er iaf tycker jag för det är en bra kille. Farsan och brosan har ju också förflutet i hh.

Kommentera artikeln.

De här taggarna är tillåtna:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Bajenfanshockey.se stödjer så kallade "Gravatarer" (globalt igenkänd avatar). För att skaffa en egen "Gravatar", klicka här.

Våra sponsorer