Styrelsen: Vi vill bygga en hall på Kärrtorp

19 februari 2012 9 185 visningar 10 kommentarer

I fredags lämnade Bajen Fans Ishockeyförening in en skrivelse till Stockholms stad och idrottsnämnden om att få bygga en egen ishall på Kärrtorps IP.

Vårt största enskilda problem för att kunna växa som förening, både evenemangsmässigt och för att kunna ge bra förutsättningar för
ungdomshockeyn, är att vi står utan en egen hall. Därför har vi i styrelsen nu skickat in en skrivelse till idrottsnämnden om att få bygga en hall på platsen för den nuvarande utomhusrinken på Kärrtorps IP.

Det här är inget som kommer hända över en natt utan är en viljeinriktning från föreningens sida om att vi är i behov av en egen ishall, något som Stockholm stad varit medveten om länge. Vi vill vara med och vara en del av lösningen på det här problemet och har nu bjudit in till ett möte med idrottsförvaltningen och politikerna för att jobba framåt med en egen ishall som mål.

Kärrtorp har varit uppe på tapeten många gånger tidigare och i detaljplanen finns det i dag ett bygglov inskrivet och det är där vi hoppas att det ska finnas en lösning för en ishall där Bajen Fans Hockey är det självklara huvudlaget. I vårt Bajenland, söder om Söder.

I dag har vi många problem med att vi inte har en egen ishall, något som tagits upp på årsmöten tidigare. Till i år fick styrelsen i ett direkt uppdrag av årsmötet att mer aktivt arbete för att skapa förutsättningar för en egen hall, det första delmålet är nu nått.

Problemen i dag är att vi redan är på väg att växa ur Zinkensdamms ishall. Faciliteterna ger oss inte heller bra förutsättningar för att bedriva hockeyverksamhet. Till exempel kan vi inte köra matcher när bandyn spelar. Vi kan knappt träna när bandyn har match då vi inte får isen avspolad. Antalet omklädningsrum är alldeles för få och det är bara några av problemen som är irritationsmoment för ungdomshockeyn och vår juniorverksamhet.

För A-laget är det på sikt inte hållbart att vara hyresgäst hos en konkurrent som MB i dagsläget är. Vi har inget tränarrum och laget har inget permanent omklädningsrum – saker som är fullständigt självklara för alla våra motståndare.

Publikmässigt märker vi också av att vi hämmas av att inte ligga på gröna linjen. Vi får inte heller del av vinsten på kafeterian och kan inte utveckla våra evenemang att bära Bajenprägel till den graden vi själva vill.

I skrivelsen till Stockholm har vi skrivit att vi vill se en arena som tar minst 1 000 personer vid match och upp till 2 000. Allt sånt här kommer bli föremål för diskussion med staden och vi har som sagt bara börjat den här resan och vi är medvetna om att det är en lång resa som vi har framför oss.

Istället för att gnälla om att vi inte har en egen ishall vill vi i Bajen Fans Ishockeyförening vara delaktiga i att finna en lösning tillsammans med staden.

Styrelsen genom Richard Slätt

10 kommentarer »

 • Adde sa:

  Varför tar ni inte bara över Globen?

 • BAJEN SUPPORT sa:

  Adde:

  Globen av alla arenor? Då säger jag Hovet som mer eller mindre tillhör Bajen. Dock ser jag Hovet som en ganska dyr lösning. Samma med Globen. Det blir fett äkta om en supporterförening äger en egen ishall söder om söder.

  Finns bara två ord för detta.
  FETT ÄKTA!

  Börja med insamling. Fram med hinkarna!

  FORZA HOCKEY SEKTIONEN !

 • Martin Z sa:

  Håller med Bajen Support till fullo.

 • Daniel sa:

  @Bajen Support: Det Adde sa var ju självklart lite ironiskt… ;-)

 • Conny sa:

  Om den ska ligga på Kärrtorp borde ett passande namn vara Månskenshallen med tanke på Kärrtorps IP förflutna. Bara en tanke :)

 • mange sa:

  varför inte ta söderstadion och bygga tak över det hela, vad ska dom göra med den, efetrsom det har spelats utebandy på den för i tiden, men det kanse är dyrt, jag vet inte?

 • Adam sa:

  Mange:

  Det är väldigt dyrt att bygga tak på en fotbollsarena.

  Dessutom så skulle den bli väldigt stor och omodern som en hockeyarena.

 • Carl sa:

  Utmärkt initiativ till egen ishall, som sig bör längs gröna linjen. :)

  Ang Söderstadion så kommer den rivas så snart nya Stockholmsarenan är klar (om ett år eller så).

 • ToDa sa:

  Hoppas att det en gång i framtiden blir verklighet. Saknar gamla härliga Bajen Hockey.

 • snart kommer vi ha råd sa:

  Men det kommer krävas hård marknadsföring. Hur många bajare utnyttjar sponsorhuset i vårt avlånga land. Inte många. Men fotbollsektionen har iallafall börjat öka från ca 8 kr om dan till runt 100. När 200.000 mer eller mindre anhängare till bajen börjar utnyttjar sidan och dra in en 5-10 tusen om dan så lär vi ha råd med en ishall. Dröm från min sida? Icke. Fullt möjligt.

Kommentera artikeln.

De här taggarna är tillåtna:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Bajenfanshockey.se stödjer så kallade "Gravatarer" (globalt igenkänd avatar). För att skaffa en egen "Gravatar", klicka här.

Våra sponsorer